BATXILLERAT ARTÍSTIC
Sara Varón Puerta
CÒMIC

manga que es tradueixen a altres idiomes respecten aquest ordre. El més popular i reconegut estil de manga té altres característiques distintives, moltes d'elles per influència d'Osamu Tezuka, considerat el pare del manga modern. El manga comença la seva vida entre els anys 1790-1912 a causa de l'arribada de persones d'Occident al Japó, i aquest estil de dibuix va ser prenent aviat major popularitat entre els japonesos. El manga neix de la combinació de dues tradicions: la de l'art gràfic japonès, producte d'una llarga evolució a partir de segle XI, i la de la historieta occidental, afermada al segle XIX. Només cristal·litzaria amb els trets que avui coneixem després de la Segona Guerra Mundial i la tasca pionera d'Osamu Tezuka.
Demografia del manga
El manga es classifica en funció de l'segment de població a què es dirigeixen. Per a això fan servir termes nipons com els següents:
1.Kodomo, dirigit a nens petits.
2.Shōnen, dirigit a nois adolescents.
3.Shōjo, dirigit a noies adolescents.
4.Seinen, dirigit a homes joves i adults.
5.Josei, dirigit a dones joves i adultes.





1
2
3
4
5
Gèneres:
La classificació dels mangas per gènere es torna extremadament àrdua, donada la riquesa de la producció nipona, en la qual una mateixa sèrie pot abastar diversos gèneres i mutar al llarg de el temps. Per aquest motiu la classificació per segment de població sigui molt més freqüent. L'aficionat occidental al manga fa servir, però, alguns termes nipons que permeten designar alguns dels subgèneres -que no gèneres- més específics, i que no tenen un equivalent precís en castellà. Són els següents:
Nekketsu: Abunden les escenes d'acció protagonitzades per un personatge exaltat que defensa valors com l'amistat i la superació personal.
Spokon: Esports. El terme prové de contraure la paraula anglesa "sports" i la japonesa "Konjo", que significa "valor", "coratge".
Gekiga: Temàtica adulta i dramàtica.
Mahō Shōjo: nens / es o nois que tenen algun objecte màgic o poder especial.
Yuri: història d'amor entre noies.
Yaoi: història d'amor entre nois.
Harem: grup femení, però amb algun noi com co-protagonista.
Metxa: tenen presència important dels robots, en moltes ocasions gegants i tripulats per humans.
Ecchi: de tall humorístic amb contingut eròtic.
Jidaimono: ambientat en el Japó feudal.
Gore: gènere d'anime assignat a aquelles sèries que posseeixen alta violència gràfica, comunament aquests són de terror. Literalment, sang vessada.
Manga és la paraula japonesa per designar les historietes en general. Fora del Japó s'utilitza tant per referir-se a les historietes d'origen japonès com a l'estil de dibuix utilitzat en aquestes.
El manga japonès constitueix una de les tres grans tradicions historietísticas a nivell mundial, juntament amb la nord-americana i la franc-belga. Abasta una extensa varietat de gèneres i arriba a públics diversos. És una part molt important de l'mercat editorial del Japó i motiva múltiples adaptacions a diferents formats: sèries d'animació, conegudes com animi, o d'imatge real, pel·lícules, videojocs i novel·les. Cada setmana o mes s'editen noves revistes amb lliuraments de cada sèrie, a el més pur estil de l'fulletó, protagonitzades per herois les aventures en alguns casos sedueixen als lectors durant anys. Des dels anys vuitanta han anat conquerint també els mercats occidentals.
En japonès, les vinyetes i pàgines es llegeixen de dreta a esquerra i la majoria dels
Selene
y la poción mágica





Les següents imatges són els dibuixos a mà del còmic. Primer vaig fer els esboços, els vaig entintar i vaig pintar-los amb un retolador copic C-3.
Selene y la poción mágica, és un còmic de només tres pàgines que tracta sobre una bruixa que viu al bosc. Aquesta bruixeta, Selene, li agradaria arribar a ser la millor bruixa del país dels bruixos, i per aconseguir-ho, crea moltes pocions per anar a les coves a explorar, però no totes li surten bé...


.png)

Disseny de Selene
1
2
1. Va ser el disseny inicial de Selene, vaig fer-li guies de color i quatre expressions. Més endevant, vaig adonar-me'n de que estava molt desproporcionat, ja que el cap era gegant, i ho vaig redissenyar.
2. Aquest és el redisseny de Selene, el qual vaig modificar agrandant-li el cos i fent-li de nou la cara. Vaig treure també el piercing del nas, i al còmic final vaig treure la joia que té a la jaqueta marró.
Disseny de Portada
